Al MaNNa Wa TaYeBaT

Assalamualaikum Sahabat-sahabat dikasihi sekelian,
Semoga sentiasa sihat hendaknya.

Kali ini saya memperkenalkan produk kesihatan terhebat pernah saya jumpa iaitu Al Manna dan Tayebat.
Ia adalah produk penjagaan bagi usus kita. Ia adalah produk asli dari resin pokok Akasia yang banyak tumbuh di negara Sudan.

Sungguh hebat ciptaan Allah swt, kerana dari resin pokok ini rupa-rupanya adalah sumber prebiotik semulajadi yang menjadi makanan bakteria dalam usus kita. Dengan pengambilan prebiotik ini menyebabkan usus menjadi sihat disebabkan bakteria baik bertambah dalam usus.

Beberapa testimoni mengagumkan juga di dapati oleh pengguna-pengguna produk ini. Tidak kira apa penyakit yang dihidapi , daripada gastrik, kanser,sakit buah pinggang , sembelit ,gout ,kanser kolon dan pelbagai lagi .

Saya amat menggalakkan anda mencuba produk hebat ini, dimana anda tidak sekali2 berasa rugi kerana produk ini telah disebut dalam Al-Quran ,surah Al-baQarah ayat 57 yang bermaksud

” Dan Kami telah menaungi kamu dengan awan (dari panas matahari di padang pasir) dan Kami turunkan kepada kamu ” Mann” dan ” Salwa”, (serta Kami berfirman): Makanlah dari makanan-makanan yang baik yang Kami telah kurniakan kepada kamu”. Dan tidaklah mereka menganiaya Kami (sebab mereka kufurkan nikmat itu), tetapi sebenarnya mereka dalah menganiaya diri sendiri.”

Tidak syak lagi makanan ini adalah terbaik untuk penjagaan kesihatan anda.
Jika dilihat dalam terjemahan Al-Quran, “Mann” ialah sejenis makanan yang manis pekat macam madu yang turun seperti embun dari langit, dan jatuh keatas batu dan daun-daun kayu. Manakala ” Salwa” adalah sejenis burung iaitu sumber protin.

Disini saya rumuskan hasil dari pengalaman saya dan testimoni pesakit-pesakit kronik hasil dari pengambilan produk ini.Percaya atau tidak, anda hanya dapat percaya sekiranya anda merasai sendiri keajaipannya:
1. Sembelit hilang
2. Najis lembut dan tidak berbau /atau hampir tiada bau
3. Badan bertenaga
4. Buang angin tidak berbau
5. Kulit menjadi sihat
6. Rambut menjadi sihat
7. Gout hilang
8. Pesakit buah pinggang berhenti dari dialysis (**berita tersangat baik untuk pesakit buah pinggang)
9. Merawat gastrik dan pelbagai lagi .
10. Mengurangkan berat badan (weight management)

Mengapa bayi yang menyusu kepada ibu membesar dengan sihat ?
Ini kerana bayi yang minum susu ibu telah mendapat bekalan prebiotik dari susu ibu. Susu ibu mengandung prebiotik semulajadi dan juga mineral dan protin yang perlu untuk tumbesaran.Makanya bayi boleh membesar dalam masa dua tahun itu walau hanya minum susu ibu. Ajaib bukan?
Najis bayi yang menyusu ibu juga kurang berbau berbanding yang tidak menyusu ibu kerana kandungan bakteria baik yang lebih banyak dalam ususnya.
Ini menjelaskan bahwa pengambilan prebiotik ini menyumbang kepada aktiviti bakteria dalam usus.

Apa pula hendak diberi kepada orang dewasa untuk mendapat khasiat yang sama ? Nah jawapannya adalah membekalkan diri anda dengan prebiotik semulajadi seperti Manna dan Tayebat.

Mengapakah AlLah menyebut “Salwa” dalam Al-Baqarah ayat 57 itu? ini kerana “Salwa” bermaksud sejenis burung yang mana kita ketahui adalah sumber protin.Jika digabungkan “Mann” dan “Salwa” jadi lah ia gabungan seumpama susu ibu.

Seperti yang dijelaskan, bila bakteria baik banyak dalam usus besar maka memudahkan pembuangan toksik melalui najis.Ini dapat mengurangkan beban buah pinggang untuk menyahtoksik.

Bila buah pinggang tidak terbeban itulah sebabnya pesakit buah pinggang akan mengalami perubahan yang menakjubkan sepeti
boleh membuang air kecil dengan lancar dan lebih bertenaga,
Jadi, pengambilan prebiotik ini membolehkan anda menjauhkan penyakit yang digeruni ini.

Syukur kepada kepada Allah kerana produk ini telah pun berada di negara kita Malaysia pada awal tahun 2011.

Dari segi harga,pada mulanya saya rasa harganya agak mahal, tapi bila mengalami sendiri keajaipan hasil dari pengambilannya ,saya menbuat kesimpulan bahawa tiada apa pun yang mahal sekiranya ia mampu mengembalikan kesihatan kita kepada yang asal.

Apa yang saya tahu,jika sesuatu produk tersangat hebat, selalunya kita akan dapati harganya tersangat lah mahal,tapi bila dibandingkan dengan yang lain, produk ini jauh lebih berpatutan harganya dan mampu milik.Ia juga 100 peratus asli.

Kini ia telah dibawakan khas dari negara asalnya untuk kita menikmatinya. jangan kita berpikir panjang untuk menikmati kesihatan.
Tubuh badan kita adalah amanah Allah, dan wajiblah kita menjaganya sebaik mungkin.

Bagi anda yang menpunyai ahli keluarga atau sahabat handai yang mengalami pelbagai masalah kesihatan ,cadangkan pengambilan produk ini, Insya’Allah anda mendapat pahala berlipat kali ganda kerana membuat sesuatu kebaikan kepada orang lain. Anda sihat dan orang disekeliling anda pun sihat. sudah tentu anda rasa bahagia.

Sila Layari http://www.darsavanna.com.my/ dan klik menu **Where To Buy** untuk mendapatkan produk bermutu ini.

Produk2 dan Rawatan:

Al Manna/ Vital Fit(Acacia Senegal)
1. Sakit Buah Pinggang (Renal Failure)
2. Prostate Cancer
3. Sembelit (Constipation)
4. Buasir
5. Penyakit Kulit
6. Obesiti
7. IBS (Irregular Bowel Syndrome)
8. Gastrik

Tayebat /Vital Boost (Acacia Seyal)
1. Diabetics
2. Masalah Darah (Darah Pekat,Kanser Darah)
3. Immune System
4. Asma
5. Masalah Tulang Reput
6. Masalah Hati
7. Radang Sendi
8. Lumpuh
9. Strok
10. HIV

Water Balance (Al Manna + Tayebat)
1. Kolestrol
2. Darah Tinggi

Vital Defend (Al Manna + Tayebat)
1. Kanser
2. HIV

Wassalam.Leave a Reply

Bad Behavior has blocked 77 access attempts in the last 7 days.